Kuoni izstopa iz turisti─Źne agencijske dejavnosti v Evropi.

┼ávicarska skupina Kuoni, znana turisti─Źna blagovna znamka, ki je prvo turisti─Źno agencijo ustanovila ┼że pred 100 leti, prodaja svoje organizatorje potovanj in poslovalnice agencij v Veliki Britaniji, ┼ávici, dr┼żavah Beneluks, v Hong Kongu, na Kitajskem, v Indiji in Skandinaviji. Prodajo h─Źerinskih dru┼żb naj bi izpeljali do konca leto┼ínjega leta. Novico so objaviliv ─Źasu, ko je prodaja po─Źitni┼íkih aran┼żmajev na vrhuncu, kar je presenetljivo, vplivala pa bo na 3.800 zaposlenih v h─Źerinskih dru┼żbah. Kot so objavili, Kuoni verjame, da bodo novi lastniki kot organizatorji potovanj uspe┼ínej┼íi, upo┼ítevajo─Ź njihov trenutni tr┼żni polo┼żaj, ki ga ┼że imajo v posameznih obmo─Źjih. Od novih lastnikov Kuoni tudi pri─Źakuje, da bodo obdr┼żali blagovno znamko, da bodo v podjetja investirali sve┼ż kapital zlasti v nove tehnologije, da bodo nadaljevali njihove dosedanje posle in ne bodo odpu┼í─Źali zaposlenih ter da spremembe v lastni┼ítvu ne bodo imele negativnih posledic za njihove kupce in ┼że vpla─Źane aran┼żmaje.

┼Że lani je Kuoni prodal h─Źerinsko dru┼żbo v Franciji, umaknil se je tudi ┼że z italijanskega trga, na britanski trg pa je Kuoni vstopil pred 50 leti. Zdaj na njem prodaja aran┼żmaje za ve─Ź kot 80 destinacij po vsem svetu in je vodilni organizator potovanj na tem trgu.

Kot poro─Źajo, je Upravni odbor skupine Kuoni odlo─Źitev o prodaji organizatorjev potovanj sprejel, ker posel ni ve─Ź dovolj dobi─Źkonosen, zaradi velikih sprememb v turisti─Źni industriji, v kateri imajo vedno ve─Źjo te┼żo obseg ekonomije, sodobna tehnologija, oglji─Źni odtis in diferenciacija ponudb. V prihodnje naj bi se ukvarjal le ┼íe s posredovanjem vizumov in segmentom poslovnih potnikov, slednje zlati na azijskih trgih.

Kot so zapisali v ┼ívicarskem ─Źasopisu Tages Anzeiger gre vzrok za prodajo iskati v dejstvu, da se Kuoni ni pravo─Źasno odzval na spremembe v turisti─Źnem povpra┼íevanju in prodaji, ki jih je prinesla digitalizacija in da se njegove ponudbe vse manj razlikujejo od drugih organizatorjev potovanj.

Med potencialnimi kupci Kuonijeve divizije turisti─Źnega posredovanja poznavalci omenjajo Hotelplan, TUI, britanski koncern Thomas Cook in Rewe Reisen.

Postojnska jama, najve─Źja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veli─Źastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno ┼żeleznico na svetu, kjer lahko do┼żivite vznemirljivo vo┼żnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... ve─Ź

Dru┼żba BTC je z dolgoro─Źno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem obmo─Źju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... ve─Ź

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, do┼żivite prostrane ┼íirjave, ─Źarovnije narave in skrivnostne trdnjave... ve─Ź