| Več
Britansko združenje ABTA na 61. letni konvenciji v Ljubljani

Mark Tanzer, predsednik ABTE

Ljubljana te dni gosti skoraj 400 udeležencev 61. letne konvencije britanskega združenja ABTA, gostitelja sta SPIRIT Slovenija in Turizem Ljubljana. V ABTO je vključenih več kot 1200 podjetij s približno 5000 turističnimi agencijami in 900 organizatorjev potovanj, ki pokrivajo skoraj 90 odstotkov britanskega trga organiziranih potovanj.

Večina predstavnikov britanske turistične industrije je v Slovenji prvič, med njimi tudi predstavniki globalnih podjetij kot so Google, Yahoo in Expedia ter organizatorji potovanj Kuoni, Thomas Cook, TUI in drugi. Rdeča nit letošnje konvencije so vloga človeških virov v turizmu ter spremembe, ki se dogajajo v britanski in svetovni družbi ter posledično tudi v turistični industriji.

Predsednik združenja ABTA Mark Tanzer je med drugim dejal, da je konvencija najpomembnejši dogodek za turistično industrijo Združenega kraljestva ter da Slovenija britanskim turistom ponuja izredno široko in pestro paleto dejavnosti - od prelepega podeželja, obale in športnih dejavnosti do živahnega utripa in kulture svoje prestolnice Ljubljane ter predstavlja za britanske turiste 'skriti dragulj':

Karmen Novarlič, vodja Sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija, ocenjuje, da se s to konvencijo Sloveniji odpirajo nove priložnosti na britanskem trgu, tudi kot ponudnika za organizacijo kongresnih in drugih poslovnih dogodkov ter križarjenj. Dogodek je že dlje časa odmeval s pozitivno publiciteto o Sloveniji v najpomembnejših turističnih medijih v Veliki Britaniji. Poudarila je, da je srečanje tudi spodbuda za ustrezno vzpostavitev letalskih povezav med obema državama, ki v veliki meri vplivajo na nihajoči trend števila prihodov in prenočitev z britanskega trga v Slovenijo.

Petra Stušek, v.d. direktorice Turizma Ljubljana, šteje britanski trg za enega najpomembnejših za ljubljanski turizem. S prihodom nizkocenovnega prevoznika je število britanskih obiskovalcev Ljubljane po letu 2004 skokovito naraslo in zavzelo prvo mesto po prihodih in nočitvah, v zadnjih letih pa njihovo število pada. Možnost za ponovno povečanje vidi v večji prepoznavnosti Ljubljane za krajša potovanja, zlasti zaradi kakovostnih in novih turistični ponudb.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več