| Več
V Ljubljani se je danes začela Conventa, poslovna borza za kongresno industrijo Nove Evrope

Sedma Conventa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, foto: Marko Delbello

V Ljubljani se je na Gospodarskem razstavišču danes začela sedma Conventa, poslovna borza Nove Evrope za poslovna srečanja, kongrese in motivacijska potovanja.

Kot je na novinarski konferenci povedal Miha Kovačič, Direktor Kongresno turističnega urada in organizator je Conventa tokrat v Ljubljano privabila največje število mednarodnih organizatorjev srečanj ter ponudnikov kongresnih storitev doselj. Borze se udeležuje več kot 130 razstavljavcev iz15 držav, ki svojo ponudbo predstavljajo približno 160 izbranim vabljenim gostom, iz 31 držav.Največ jih prihaja iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, prvič pa se predstavljajo tudi ponudniki iz Grčije, Azerbajdžana in Rusije. Conventa je sprva, ko se je prve borze udeležilo 70 razstavljavcev, povezovala ponudnike iz območja jugovzhodne Evrope, kasneje še Srednje Evrope in letos Nove Evrope, kot so organizatorji opredelili območje, iz katega prihajajo udeleženci.

Za Turizem Ljubljana Conventa predstavlja enega najpomembnejših marketinških projektov s katerim si Ljubljana povečuje prepoznavnost in položaj v kongresni industriji na mednarodni ravni, je poudarila Petra Stušek, v. d. direktorice Turizma Ljubljane. Kongresi so eden izmed ključnih segmentov turistične strategije Ljubljane, spodbudna je ponovna rast povpraševanja po Ljubljani kot kraju različnih kongresov, letos jih bo največ potekalo junija, največji s 1500 udeleženci pa bo v prestolnici potekal septembra.

Po besedah mag. Karmen Novarlič, vodje Sektorja za turizem v SPIRIT Slovenija, v času, ko digitalizacija postaja ključno tržno in prodajno orodje tudi v turizmu, ostaja pomen osebnega srečanja med ponudniki in potencialnimi kupci nepogrešljiv. Conventa sodi med najpomembnejše poslovne dogodke slovenskega turizma, kongresni turizem pa eden izmed ključnih segmentov zaradi visoke potrošnje kongresnih gostov in visokih multiplikativnih učinkov.

Gorazd Čad, organizator borze je povedal, da pri izvedbi dogodka sodeluje 12 partnerjev, da so tako kot vselej doslej vpeljali nekaj novosti, ki zagotovaljajo mreženje med udeleženci in upravičujejo slogan borze: “Conventa, poslovni dogodek z osebno noto”. V spremljajočem strokovnem programu je poudarek na temah o pomenu komunikacije v kongresni dejavnosti, ali kot je dejal Čad, na povezovanju virtualnega sveta z realnim svetom osebnih poslovnih kontaktov in srečanj. Svoje znanje in izkušnje bo v strokovnem delu borze posredovalo več kot več kot 20 govorcev, med njimi tudi Martin Ferro-Thomsen (Conferize.com), Claudia Koehler (VOK DAMS) in Kevin Kelly (mednarodno priznan motivacijski strokovnjak).

V okviru Convente podeljujejo številne nagrade (za najboljšo kongresno destinacijo Nove Evrope 2014 so bili izbrani Istanbul, Praga in Dubrovnik), za izjemne dosežke v panogi so z nagrado »Conventa Hall of Fame« letos nagradili Tomaža Krušiča, direktorja agencije Intours DMC Slovenija, nagradoAmbasador Convente, ki je posvečena dolgoletnemu partnerju borze Roku Klančniku, pa so podelili Paulu Kennedyu, direktorju in lastniku podjetja Kennedy Integrated Solutions.

Conventa se bo zaključila s študijskimi turami za tuje vabljene goste. S pomočjo lokalnih turističnih organizacij in kongresnih ponudnikov so pripravili študijske ture v Ljubljano, Portorož, Kranjsko Goro, Zagreb, Bled in otok Mali Lošinj.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več