| Več
V družbi Hit dobri rezultati poslovanje v letu 2015

Novogoriška Perla v prazničnih dneh, foto: Družba HIT

Gostje so v Hitovih hotelih na Goriškem v času od božičnih praznikov do sinoči ustvarili preko 6800 nočitev, silvestrski večer pa je v Hitovih igralnicah v Sloveniji preživelo več kot 7700 obiskovalcev. Konec leta je ob dobrih rezultatih poslovanja, zaznamoval tudi zaključek prodajnega postopka Resorta Maestral in odvisne družbe Hit Montenegro.

Prodajni postopek poslovnega deleža v družbi Hit Montenegro in nepremičnin turističnega kompleksa Maestral v Pržnem se je 28.decembra 2015 zaključil. Na ta dan so bili izpolnjeni vsi odložni pogoji za prenos kupnine na družbo Hit, v črnogorski družbi Monte Rock pa napovedujejo nova vlaganja v rekonstrukcijo hotela. Družba Hit je ob prodaji izkoristila tudi poslovno priložnost, da še nadalje pogodbeno upravlja igralnico v resortu Maestral. V družbi Hit pojasnjujejo, da se finančni učinki prodaje kažejo v izboljšani kapitalski strukturi in likvidnosti ter zmanjšanju zadolženosti družbe Hit, hkrati pa bodo omogočili izvedbo novih investicij z večjim deležem lastnih sredstev.

Ob rednih gostih iz bližnjih italijanskih in avstrijskih pokrajin so v družbi Hit s programi silvestrovanj v Novo Gorico in Kranjsko Goro uspeli pritegniti tudi goste iz juga Italije, in sicer s pomočjo novih čarterskih povezav iz Palerma, Neaplja in Katanije. Dobre odzive gostov pa glede na napovedane rezervacije pričakujejo tudi prihajajoči podaljšan konec tedna, ki je v Italiji še v znamenju dopustov.

»Upravičeno smo z rezultati poslovanja celotnega leta 2015 lahko zadovoljni, še posebej pa z igralniško realizacijo v decembru, ki po prvih ocenah znaša okoli 14 milijonov evrov in krepko presega plan, pa tudi realizacijo iz decembra leta poprej. Prodaja Maestrala, ki je prinesla dodatne finančne razbremenitve, hkrati pa uspešno izpolnjevanje programa finančnega in organizacijskega prestrukturiranja družbe, tako predstavljajo več kot odlično popotnico za delo in optimistično uresničevanje poslovnih načrtov v letošnjem letu,« je povedal mag. Dimitrij Piciga, predsednik uprave družbe Hit.

V letu 2016 je v družbi Hit za izpeljavo investicijskih projektov načrtovanih 13 milijonov evrov, ki bodo v skladu z razvojno strategijo družbe še tesneje povezali igralniško in turistično ponudbo posameznih Hitovih destinacij. Letošnjo največjo investicijo predstavlja gradnja hotela ob centru Mond v Šentilju, ob prenovi starih namestitvenih kapacitet centra Park v Novi Gorici ter drugih vlaganj za posodobitev konkurenčnosti igralniške, hotelske, gostinske in druge ponudbe.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več