| Več
Od 1. maja nova čarterska povezava med Italijo in Portorožem

Novinarska konferenca ob uvedbi čarterske letalske povezave med Italijo in Portorožem

Po štiriletnih pogovorih med neapeljskim organizatorjem potovanj CTM Travelair, Turističnim združenjem Portorož in Aerodromom Portorož bo 1. maja vzpostavljena čarterska povezava med tremi italijanskimi mesti in Portorožem. Iz Salerna, Rima in Catanie bo letalo Fokker 50 grškega prevoznika Minoan Air lahko prepeljalo do 50 potnikov naenkrat. V Portorožu bo letalo ob četrtkih in nedeljah pristalo trikrat dnevno, povezava pa bo aktivna vse leto.

Kot so povedali na novinarski konferenci v Portorožu je bila pogodba o čarterski povezavi podpisana za pet let in je vredna 3.740.000 evrov letno. Vsa sredstva so zagotovili italijanski partnerji. Lastnik in direktor CTM Travelair Antonio Gervasio je ob tem povedal, da verjame v Slovenijo kot počitniško destinacijo in da si s ponudniki prenočitvenih zmogljivosti prizadevajo zagotoviti čim nižje cene počitniških aranžmajev.

Po besedah Jadrana Furlaniča, direktorja Turističnega združenja Portorož je južna Italija pomembno tržišče za turistično destinacijo Portorož in Piran ter da si prizadevajo, da bi lahko že naslednje leto zagotovili večje letalo in tako prepeljali do sto oseb naenkrat.

Robert Krajnc, direktor Aerodroma Portorož ugotavlja, da je Obalno-kraška regija zanimiva za tuje goste, ki prihajajo k nam z letali, opozarja pa na zastarelo infrastrukturo portoroškega letališča in prekratko vzletno-pristajalno stezo, kar pa je ključnega pomena za dogovore z letalskimi prevozniki in organizatorji potovanj. Po njegovih besedah bi morala država pospešiti postopke v zvezi z državnim prostorskim načrtom za portoroško letališče, saj trenutno potekajo mnogo prepočasi.

V občini Piran so gostje iz Italije lani ustvarili 197.372 oziroma 14 % vseh prenočitev, kar pa je za 9 % manj, kot leto pred tem. Do zdaj so prihajali skoraj izključno prihajali Italijani iz severne Italije oziroma krajev, ki niso oddaljeni več kot pet ur vožnje z avtomobilom.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več