| Več
Evropski projekt »My sport is Franja« izbran na Evropskem razpisu Erasmus+ Sport

Kolesarsko društvo Rog je s podporo BTC d.d. na razpisu Evropske agencije - Education, Audiovisual and Culture Executive Agency(EACEA) za sofinanciranje prijavilo projekt »My Sport is Franja« z namenom, da Maraton Franja BTC City obogati z novimi vsebinam, da maraton postane prepoznavna evropska športna prireditev tesno povezana z evropsko kulturno dediščino in da se to sporočilo razširi v širši evropski prostor.

V dvoletnem projektu sodelujejo partnerji iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovaške ter podporni partnerji iz Slovenije.

Podpora programaErasmus+ Sport bo namenjena razvoju izobraževalnega programa Franja Academy, izvedbi mednarodnih športnih dogodkov Franja on Wheels in izvedbi spremljevalnih športnih aktivnosti med Maratonom Franja BTC City.

Razpis »Erasmus+ Sport za področje »Partnerska sodelovanja na področju športa« izvaja Evropska unija pod okriljem evropske agencije EACEA. Izbor na razpisu je potrditev, da je predlagan program s strani Kolesarskega društva Rog zasnovan sodobno, da omogoča realno izvedbo in da ima evropsko dimenzijo.

Cilj projekta »My sport is Franja« je oblikovanje novih možnosti pri povezovanju športa in kulturne dediščine, bogatejši program 35. Maratona Franja BTC City ter pridobiti več podpornikov in simpatizerjev te prireditve tudi izven Slovenije. Poslanstvo in vrednote, ki jih želi gojiti projekt, so z vidika športna zelo komplementarne vrednotam, ki jih simbolizira Bolnica Franja kot spomenik Evropske dediščine.

Eden izmed ciljev projekta je tudi, da ime »Franja« sčasoma postane evropski sinonim za dobre prakse v športu, družba BTC pa prepoznavna kot odličen partner in podpornik velikih športnih zgodb, oziroma športa za vse.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več