Za novo rast turizma na Krasu

Stojan ┼á─Źuka, direktor Parka ┼ákocjanske jame, Bo┼ítjan Bizjak, v. d. direktorja Kobilarne Lipica in Janko Bo┼ítjan─Źi─Ź, direktor Parka voja┼íke zgodovine Pivka podpisuje dogovor o sodelovanju, foto: arhiv Parka voja┼íke zgodovine

Park ┼ákocjanske jame, Park voja┼íke zgodovine Pivka in Kobilarna Lipica - trije javni zavodi, ki so s svojo osrednjo vlogo postali generatorji turizma na Krasu - bodo v prihodnje delovali ┼íe bolj povezano. Tako so zapisali v sporazumu o sodelovanju, ki so ga danes v Lipici sve─Źano podpisali direktor Parka ┼ákocjanske jame Stojan ┼á─Źuka, direktor Parka Voja┼íke zgodovine Pivka mag. Janko Bo┼ítjan─Źi─Ź in vr┼íilec dol┼żnosti direktorja Kobilarne Lipica dr. Bo┼ítjan Bizjak.

Tri javne zavode povezujejo skupni ambiciozni razvojni cilji: pove─Źati obisk, povezati in razvijati nove ponudbe in ┼íe dodatno izbolj┼íati zadovoljstvo obiskovalcev.

Po besedah Bo┼ítjana Bizjaka je sopodpisnikom sporazuma skupno tudi to, da so pred kratkim posodobili ponudbo in uredili infrastrukturo. Skupaj ┼żelijo osve┼í─Źati javnost,omogo─Źati dostopnost ter pove─Źati ugled in prepoznavnost.

Janko Bo┼ítjan─Źi─Ź je pojasnil, da bodo sodelovali pri skupni promociji doma in v tujini ter da bodo razvijali skupne produkte in ugodnosti za obiskovalce. Poleg tega je njihov pomemben cilj tudi spodbujanje lokalnih, regijskih in nacionalnih organizacij ter podjetnikov k sodelovanju, pa tudi izobra┼żevanje, pove─Źanje konkuren─Źnosti in sodelovanje pri skupnih projektih za pridobivanje evropskih sredstev.

┬╗Kot del svetovne dedi┼í─Źine UNESCO se v Parku ┼ákocjanske jame vse od ustanovitve regijskega parka aktivno zavzemamo za ohranjanje in varovanje naravne in kulturne dedi┼í─Źine. Prepri─Źani smo, da bomo z mo─Źnej┼íim povezovanjem s Kobilarno Lipica in Parkom voja┼íke zgodovine ┼íe u─Źinkoviteje seznanjali ljudi o pomenu ohranjanja na┼íe dedi┼í─Źine na tem obmo─Źju,┬ź je poudaril direktor Parka ┼ákocjanske jame Stojan ┼á─Źuka.

Prvi konkretni koraki skupnega sodelovanja bodo popusti za obiskovalce. Obiskovalci Kobilarne Lipica bodo imeli pri obisku Parka voja┼íke zgodovine ┼że od tega ponedeljka 15-odstotni popust, prav tako obiskovalci Parka voja┼íke zgodovine v Lipici, medtem ko se bo Park ┼ákocjanske jame temu pridru┼żil naknadno. Vse trije javni zavodi bodo kmalu dobili skupno brezpla─Źno telefonsko ┼ítevilko, kjer bodo obiskovalcem na voljo vse informacije, v prihodnje pa bo na voljo tudi skupna vstopnica.

Kot so poudarili podpisniki sporazuma, ostajajo odprti za mo┼żnosti povezovanja z drugimi turisti─Źnimi ponudniki. Tako je ┼że zastavljeno sodelovanje s protokolarnim centrom Brdo pri Kranju. Cilj sodelovanja je namre─Ź ta, da gostje ostanejo na Krasu in Zelenem krasu dlje in da se za─Źne ponudba obeh regij povezovati.

Postojnska jama, najve─Źja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veli─Źastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno ┼żeleznico na svetu, kjer lahko do┼żivite vznemirljivo vo┼żnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... ve─Ź

Dru┼żba BTC je z dolgoro─Źno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem obmo─Źju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... ve─Ź

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, do┼żivite prostrane ┼íirjave, ─Źarovnije narave in skrivnostne trdnjave... ve─Ź