| Več
Nov glamping in številne investicije Term Olimia

06. julij 2017

V Termah Olimia so danes novinarjem predstavili nov Glamping Olimia Adria Village, prenovljeno gostišče Lipa, za sredino decembra pa napovedali zaključek prve faze obsežne obnove Wellness centra Termalija, v katero bodo skupaj vložili približno 10 milijonov evrov. Kot uspešno glede povečanih prihodkov in števila prenočitev pa so ocenili poslovanje v prvi polovici letošnjega leta tako v Termah Olimia kot tudi v Termah Tuhelj.

Novinarje je danes nagovoril tudi Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, saj je v Podčetrtku doma, bil pa je tudi direktor Term Olimia. Na kratko je povzel bistvene cilje nastajajoče turistične strategije in ocenil, da dogajanje okoli arbitražnega sporazuma ne bo vplivalo na gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Hrvaško.

Hotelske sobe pod šotori

Zamisel za ureditev glampinga se je v Termah Olimia porodila lani oktobra, zdaj pa je novost v namestitvah teh term že zaživela. Glamping stoji na obrobju kampa Natura in Aqualune in kot je dejal arhitekt Borut Kokelj, je bil eden izmed največjih izzivov, kako na razmeroma majhnem prostoru zagotoviti vse udobje, ki ga gost pričakuje in kako umestiti vanj tako lesene konstrukcije šotorov prekritih z naravnim platnom, kot vodno reko, pravzaprav sklop manjših bazenov pred vsakim šotorom, pa parkovno zasaditev in skupne prostore ob odprtih ognjiščih. V glampingu lahko sprejmejo skupaj 62 gostov, 20 šotorov je primernih za dve ali štiri osebe, imajo kopalnico in klimatsko napravo, v nekaterih pa je tudi kuhinja. Gre torej za vse udobje, ki ga ponuja hotelska soba, le da je umeščena v naravo.

Glamping, v katerega so vložili približno milijon evrov, so Terme Olimia, ki so vložili zemljišče in pripravile teren, zgradile s partnerskim podjetjem Adria dom, ki je poskrbelo za namestitvene šotore in s tem tudi predstavilo svojo znamko Adria Village. Oba partnerja si bosta prihodke v prihodnjih desetih letih delila.

Prenova enega prvih sodobnih bazenov v slovenskih termah

Tam, kjer je bil ob koncu letošnje zime še velik bazen na prostem v sklopu Wellness centra Termalija, je zdaj veliko gradbišče oziroma globoka gradbena jama, do sredine decembra pa bosta po napovedih že končana povsem novi bazenski in obbazenski del. Gre za prvo fazo prenove Termalije, drugo fazo, ki obsega popolno prenovo najstarejšega dela, to je vhoda, garderob in recepcije, pa naj bi končali junija prihodnje leto. Celotna investicija znaša 10 milijonov evrov.

Po skoraj treh desetletjih so obnovili gostišče Lipa, ki je prireditveno in siceršnje središče term. Lipa zdaj združuje pivnico, kavarno in restavracijo, ki so med seboj ločeni in vendarle tudi povezani v celoto. Priprava hrane poteka v odprti kuhinji, kavarna pa je urejena kot nekakšna dnevna soba s knjižnico in otroško igralnico. V prihodnjem letu načrtujejo še obnovo trga pred Lipo.

Obeta se rekordna sezona

V Terman Olimia so v prvi polovici leta ustvarili 8,7 milijona prihodkov, kar je 7 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta in dosegli višjo dodano vrednost svojih storitev. V Termah Tuhelj pa so v prvih šestih mesecih letošnjega leta ustvarili 3,3 milijona prihodkov, kar je za 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta. Skupaj so imeli v svojih dveh termah na slovenski in hrvaški strani nekaj manj kot 125.000 komercialnih kopalcev. (Cveta Potočnik)

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več