| Več
Zlato jabolko (v) Postojnski jami

Marjan Raztresen, Slovenske novice, 18. maj 2014

V Koncertni dvorani Postojnske jame je predsednik Svetovnega združenja turističnih novinarjev in piscev FIJET, Tunizijec Tijani Haddad, v četrtek izročil predsedniku uprave družbe Marjanu Batagelju zlato jabolko, priznanje za ohranjanje naravne in kulturne dediščine ter njeno vključevanje v turistično ponudbo.

Traditionelle Weinernte and Kulinarik im Land des »Cvicek«

Traditionelle Weinernte and Kulinarik im Land des »Cvicek«

H. Dorian Krois, Süd-Ost Journal, oktober 2013

Vom Kurbad Dolenjske Toplice bis zur Terme Čatež mit der Burg Mokrice windet sich zwischen der Krka und den Gorjanci-Ausläufern die Weinstrasse mit zahlreichen kulturellen und natürlichen Sehenswürdigkeiten.

Trgatev v Posavju skozi fotografije Rykerja Lomasa

Tema tedna: Slovensko Posavje

Karin Mimica, portal Gastronaut, 7. oktober 2013

Slovensko Posavje

Slovenija pozvala strane novinare na berbu grožđa

Tina Ćubrilo, portal FIJET Croatia, 7. oktober 2013

Projekt FIJET Slovenije - Cviček vino za fijetovce: Povodom svjetskog dana turizma 27.9. 2013 FIJET Slovenija (Fijet Slo), u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Posavje, organizirao je studijsko putovanje za turističke novinare iz 9 zemalja.

Slovenija pozvala strane novinare na berbu grož�'a

Novinarska berba grožđa u Deželi

Vjekoslav Madunić, Menu, časopis za gastronomiju i turizam, 5. oktober 2013

Kolege novinari iz FIJETA Slovenije, na čelu s agilnim Dragom Bulcem, organizirali su treću po redu novinarsku berbu grožđa.

Novinarska berba grožđa u Deželi

Turistični novinarji v Portorožu

Turistični novinarji v Portorožu

Sašo Dravinec, fotografija Miha Crnič, Bonbon, 4. december 2012

Ob robu strokovnega srečanja članov sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki vsako jesen poteka v portoroškem Avditoriju, so se na redni letni skupščini zbrali člani Fijet Slovenija, Združenja turističnih novinarjev in piscev o turizmu.

Odmevi na podelitev Kristalnega Triglava Turizmu Ljubljana

Kipec Kristalni Triglav so izdelali v Steklarni Rogaška

17. oktober 2012

Novice ali zapise o podelitevi Kristalnega Triglava Turizmu Ljubljana, ki predstavlja slovenski turistični Oskar, so objavili portal NaProstem.si, portal Slovensko morje, Štajerske novice, portal Dobro jutro, Slovenija, portal Ljubljana.si, portal portal Visit Ljubljanain Večer

Novinarji za svoje vino izbrali briško rebulo

Novinarji za svoje vino izbrali briško rebulo

Katja Ertl, Večer - Bonbon,16. oktober 2012

Društvo turističnih novinarjev FIJET Slovenija je letos organiziralo že drugo mednarodno trgatev za World Travel Press Wine 2013, ki je letos potekalo v Goriških Brdih.

Beste lukullische Freunden in Sloweniens Wein-Region Goriška Brda

Beste lukullische Freunden in Sloweniens Wein-Region Goriška Brda

H. Dorian Krois, Süd-Ost Journal, 3. oktober 2012

Das Weingut »Goriška Brda« im Ort Dobrovo ist das größte in Slowenien. Etwa 18 Millionen Liter werden hier in Gemeinschaft mehrerer Weinbauern produziert.

…et à la vallée de Soça

Ali Chemli, La Gazette Touristique, Tunis, julij 2012

La région de Soça en Slovénie était, pendant la Première Guerre mondiale, un des champs de

batailles les plus meurtriers où tombaient plusieurs victimes de différentes nationalités parmi

les soldats et les civils.

Zlato jabolko za Poti miru

Sašo Dravinec, Večer - Bonbon, 19. junij 2012

Poti miru v Posočju, pohodniško-izobraževalni projekt, povezan z dediščino prve svetovne vojne v tistih krajih, je letošnji prejemnik najvišjega letnega priznanja svetovnega združenja turističnih novinarjev in piscev o turizmu (FIJET).

Mladi turistični novinarji na izobraževanju v Mariboru

Katja Ertl, Večer, 8. junij 2012

Akademija za mlade turistične novinarje, ki jo že tretjo leto zapovrstjo v različnih koncih Slovenije organizira slovensko Društvo turističnih novinarjev FIJET Slovenija, je za svoje tokratno mesto izbrala evropsko prestolnico kulture - Maribor.

Evropska prestolnica kulture

Matej Zalar, blog Nergač, 6. juni 2012

Čez vikend sem bil v evropski prestolnici kulture, kjer se ta teden odvija FIJET Akademija za mlade turistične novinarje. Od večerne zabave v Mariboru nikoli ne pričakujem presežkov, saj so nad to ponudbo razočarani tudi domačini. Vseeno sem bil v soboto prijetno presenečen. Če piješ od poldneva do dveh zjutraj, verjetno drugače niti ne more biti. Po degustacijah v Hiši Stare trte, vinoteki v Vodnem stolpu in degustacijski turi po Meljskem hribu smo zvečer pristali na Poštni ulici. Super. Srečal sem celo nekaj starih štajerskih kolegov. Srečevališče.

Evropska prestolnica kulture

FIJET Akademija za mlade turistične novinarje je že v polnem zagonu

Tjaša Janovljak, NA PROSTEM.SI, 5. juni 2012

V Mariboru, Evropski prestolnici kulture 2012, se je minuli petek začela Akademija za mlade turistične novinarje, ki že tretje leto poteka v izvedbi Društva turističnih novinarjev Slovenije, FIJSLOV. Lokacija ni naključna: program se osredotoča na povezavo kulture in turizma. "Gre za povezanost v najširšem pomenu, tudi za vključevanje kulinarične dediščine," še doda Helena Cvikl, programska direktorica Akademije.

FIJET Akademija za mlade turistične novinarje je že v polnem zagonu

Lubiana... tra cultura e gastronomia

Grazia Seregni, Turisti per Caso.it, 27. marec 2012

Da Milano a Lubiana con tre soste in Italia

La Slovenia è sempre stata identificata come una destinazione paragonabile alla Svizzera: meravigliosi spettacoli naturali, un ambiente ordinato, sicuro, pulito e ben organizzato. Ma noi abbiamo scoperto molto di più: una popolazione accogliente, prezzi buoni, cibo sano e un servizio turistico all'avanguardia, tutto questo ha motivato il nostro viaggio (www.visitljubljana.si).

Lubiana... tra cultura e gastronomia

Samo udruženi privući čemo svjetske turiste

Marija Barić, Varaždinske vijesti, 28. februar 2012

Posjetili smo sajam Alpe-Jadran “Turizam i slobodno vrijeme“ u slovenskoj prijestolnici te proučili turističku ponudu Ljubljane i okolice.

Ljubljana – Sloweniens schüchterne Geliebte

H. Dorian Krois, Sud-Ost Journal, Reisen, 15. februar 2012

Ljubljanica heißt der namensgebende Fluß, der durch Ljubljana (Laibach) fließt. An einem besonders kalten Dienstagabend im Jänner stand ich zum ersten Mal am Ufer dieses Flusses inmitten der fabelhaften und barocken Altstadt.  

Sejem Alpe-Adria in Srečanje turističnih novinarjev iz območja Delovne skupnosti Alpe-Jadran

Marjana Grčman, Oddaja Na Lepše TV Slovenija, 2. februar 2012

Na lepše

Kjer še ateisti pridejo bližje Bogu

Katja Ertl, Večer, 24. november 2011

Pravo bogastvo terasastih vinogradov Jeruzalema se odrazi šele v kleti

Ko so se kopaste meglice na sveže jesensko jutro z lenobno počasnostjo dvigale nad vinorodnimi griči, je postalo človeku takoj jasno, zakaj so nekaterim krajem na obronkih Slovenskih goric nadeli posvečena imena. Terasasti vinogradi, ki so počasi prevzemali tople odtenke jeseni, so zaščitni znak Jeruzalema, vinorodne pokrajine, ki je s svojo lepoto navdušila že križarje, Rimljane in Turke, nekdanji čar pa ji je uspelo ohraniti vse do danes.

Kjer še ateisti pridejo bližje Bogu

Inovacije v zelenem turizmu

Sašo Dravinec, Primorske novice, 8. junij 2011

“Zame je bila nadvse lepa in poklicno izjemno pomembna izkušnja,” je v soboto, ob koncu mednarodne Akademije za mlade turistične novinarje v Portorožu, dejala romunska udeleženka Georgiana Leanca. Teden dni je s kolegi iz devetih držav v teoriji in z dobrimi primeri iz prakse spoznavala inovacije v zelenem turizmu.

Predsednika usklajeno na Ljubljanskem gradu

Duša Podbevšek - Bedrač, Hopla, 4. februar 2011

Dva predsednika nacionalnih FIJET - Tina Čubrilo hrvaških turističnih novinarjev in Drago Bulc slovenskih kolegov - sta se oni dan srečala na Ljubljanskem gradu. Spremljalo ju je kar nekaj novinarjev iz regije Alpe - Jadran in družno so ugotovili, da stanovska kolega sicer nista bila tako barvno usklajena v oblačilih, kot sta bila pred časom premierka Kosorjeva in premier Pahor na gradu Trakoščani, sta pa bila zelo usklajena v smelih načrtih turistične prepoznavnosti Slovenije in Hrvaške v Evropi in svetu. Predsednika sta po delovnem srečanju skupaj obedovala v grajski gostilnici in Tino, ki slovi kot odlična poznavalka mednarodne kulinarike, je mnogo bolj kot obed navdušil stanovski kolega Ivo Botteri s svojim prepevanjem - od Avsenikovih do tiste dalmatinske Vino na usnama. No, s slednjo je zelo očaral tudi znano turistično strokovnjakinjo Petro Stušek iz Zavoda za turizem Ljubljana. Vsi skupaj pa so nazdravili Dragu Bulcu, ki je po enoletni odstavitvi spet urednik televizijske oddaje Na lepše!

Alpe-Adria kot ena velika veselica

Duša Podbevšek - Bedrač, Hopla, 4. februar 2011

»Tukaj je pa kot na eni veliki veselici - živo, okusno in zabavno!« sta bili obiskovalki Marija in Jožica iz Kranja navdušeni nad sejmom Alpe-Adria: Turizem in prosti čas na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Dobrote so ponujale stojnice (nekatere je bilo sicer treba plačati) večinoma turističnih društev in zvez ter raznih lokalnih društev in zasebnikov. »Toliko, da se je lahko vsakdo najedel in napil,« sta še pristavili Kranjčanki.

Oddaja Turizem in mi

Reportaža s Turističnega foruma v Dolenjskih Toplicah in podelitve priznanj Snovalec

Slobodan Jovič, Televizija Vaš kanal, Oddaja Turizem in mi, 14.december 2010

www.vaskanal.com/arhiv-oddaj/video/892/Turizem-in-mi-december-2010.html

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več