| Več
Nagrada Turistična Prizma BTC Cityu Ljubljana

Kot potrošniško središče BTC City Ljubljana na leto obišče kar 21 milijonov obiskovalcev, ki imajo na voljo več kot 450 specializiranih trgovin, veleblagovnic in hipermarketov in velik nabor gostinske ponudbe, ter kar 8500 brezplačnih parkirišč.

BTC tako za domače kot tuje obiskovalce na enem mestu nudi tudi široke športne, zabavne in welness storitve. Zabaviščni center Arena je leta 2005 prinesel v slovenski prostor novo vrsto doživljanja zabave. Pod eno streho združuje lahkotne športne aktivnosti in programe za sprostitev, nakupe ter filmsko zabavo s poučnimi in igrivimi vsebinami. Središče zabavno-razvedrilnega utripa BTC City-ja je prvi kinematografski mega kompleks v Sloveniji - Kolosej, ki je del mesta BTC že 12 let Za sproščanje in oddih je za vse ljubitelje plavanja in sproščanja prava izbira vodni park Atlantis. Na obrobju mesteca pa je od lanskega leta vsem obiskovalcem, tudi turistom, na voljo hotelska ponudba - Plaza Hotel kot prvi hotel v poslovno-trgovskem središču BTC Cityja.

BTC City je turistično zanimiv tudi kot kulturno središče - na različnih lokacijah znotraj mesteca postavljenih deset umetnin, skulptur znanih in manj znanih avtorjev. Umetnine vsaka na svoj način izpostavljajo usmeritev BTC-ja približati umetnost čim širšemu krogu ljudi ter obiskovalce osveščati o širšem pomenu razvoja kulture in umetnosti. Eno izmed glavnih prizorišč je BTC SiTi Teater, ki je bil ustanovljen leta 2000. V trinajstih letih delovanja gledališča je gledališče postalo široko prepoznavno, dobro obiskano in z zasedbo priznanih slovenskih dramskih umetnikov. BTC svoje kulturne dejavnosti spretno prepleta s svojo filozofijo družbene odgovornosti. Eden izmed zadnjih tovrstnih projektov je nova trgovina za mlade umetnike SiTi ARTstore, ki bo mladim slovenskim umetnikom pomagala priti v stik s potrošniki. Turistom bo omogočala celostno doživetje slovenske umetnosti in dostop do kvalitetnih unikatnih slovenskih izdelkov.

Poleg tega je BTC City okrepil svojo vlogo kot poslovno središče in na področju kongresnega turizma. Preko 3000 podjetij iz Slovenije in tujine v BTC-ju tvori čvrst in profesionalen poslovni utrip, zato poslovno središče postaja vse odmevnejše, hkrati pa bogati status celotnega BTC City-ja in krepi njegovo konkurenčno prednost. Pomembna pridobitev, ki bogati kongresno ponudbo BTC-ja je leta 2010 zgrajena Kristalna palača, v kateri imajo svoje poslovne prostore globalna podjetja kot so Microsoft, IBM in druga. Poleg tega je v palači velika kongresna dvorana, ki ima najnovejšo tehnološko opremo.

Eden izmed trendov v turizmu, ki pušča izrazit pečat v BTC City-ju, je tudi trajnostni razvoj, ki ga podpira tudi mednarodna turistična organizacija. Svoje trajnostne usmeritve družba BTC City izkazuje skozi številne aktivnosti, združene pod strateškim projektom »Misija:zeleno«, s katerim izvaja zeleno preobrazbo družbe in hkrati osvešča svoje obiskovalce.

V okviru mednarodnih dejavnosti, ki imajo zagotovo tudi velike in pozitivne posledice za turizem, velja izpostaviti ne nazadnje tudi številne velike mednarodne športne prireditve, kot sta Maraton Franja, letos s 7200 kolesarji in svetovno prvenstvo v ženskih smučarskih skokih 2014 na Ljubnem. Prav organizacija svetovnega prvenstva je ključno pripomogla, da bodo prvič v zgodovini na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju ženski smučarski skoki postali olimpijska disciplina. Poleg tega je potrebno izpostaviti.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več