Posebno priznanje za film Andaluzija ┼ápanija, avtorjev ┼átefana Celca in Brigite Bav─Źar

ITF CRO 2014

Na 17. mednarodnem festivalu turisti─Źnih filmov ITF CRO 2014 je film ┬╗Andaluzija ┼ápanija┬ź, avtorjev ┼átefana Celca in Brigite Bav─Źar ter v produkciji Zavoda Son─Źnica prejel posebno priznanje. Film je bil posnet letos spomladi med zasedanjem Komiteja direktorjev svetovnega zdru┼żenja FIJET. Mednarodni festival turisti─Źnega filma je potekal v okviru 21. Mednarodnega sejma turizma in filma v Solinu na Hrva┼íkem od 5. do 8. novembra. Festival podpirajo Ministrstvo za turizem Hrva┼íke, Turisti─Źna organizacija Hrva┼íke, Svetovno zdru┼żenje turisti─Źnih novinarjev in piscev FIJET, Svetovna federacija festivalov turisti─Źnih filmovin zdru┼żenje Entente Florale Europe, potekal pa je pod pokroviteljstvom Josipa Leke, predsednika Hrva┼íkega sabora in Ive Josipovi─Źa, predsednika Republike Hrva┼íke.

Na festivalu je bilo letos prikazanih 243 filmov iz 58 dr┼żav, razdeljeni so bili na kategorije turisti─Źni, potopisni, dokumentarni, kulturno-zgodovinski, izobra┼żevalni in ekolo┼íki film.

Film "Andaluzija ┼ápanija", avtorjev ┼árefana Celca in Brigite Bav─Źar, ki je prejel posebno priznanje, prikazuje kulturno-zgodovinske spomenike Cordobe, Torremolinosa, Antequere in Montille ter ┼żivljenski utrip Andaluzije skozi prikaz kulinarike, glasbe in seveda flamenka.

Za najbolj┼íi kratki promocijski turisti─Źni film v trajanju do 3 minut je bil izbran film ┬╗Locorotonde e nuvole┬ź, v re┼żiji Graziana Semeraroja iz Italije, za najbolj┼íi hrva┼íki promocijski film ┬╗Advent v Zagrebu┬ź, v re┼żiji Marka Marasa, Grand Prix 17. ITFÔÇÖCRO2014 pa je pripadal filmu ┬╗Brazil is calling you - visit Brazil┬ź, v produkciji Nacionalne turisti─Źne organizacije Brazilije.

Mednarodna ┼żirija je ocenila, da se kakovost filmske produkcije na podro─Źju turisti─Źnih filmov pove─Źuje, kar velja tudi za Hrva┼íko. Izmed produkcije drugih dr┼żav je ┼żirija kot vrhunsko ocenila produkcijo azijskih in nekaterih evropskih dr┼żav, oziroma produkcijo Kitajske, Indije, Mehike, Irana, Filipinov, Tajske in Malezije ter evropskih Italije, Avstrije in ─îe┼íke.

Postojnska jama, najve─Źja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veli─Źastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno ┼żeleznico na svetu, kjer lahko do┼żivite vznemirljivo vo┼żnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... ve─Ź

Dru┼żba BTC je z dolgoro─Źno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem obmo─Źju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... ve─Ź

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, do┼żivite prostrane ┼íirjave, ─Źarovnije narave in skrivnostne trdnjave... ve─Ź