| Več
Fijetov Kristalni Triglav podeljen Občini Podčetrtek in Termam Olimia

Občini Podčetrtek in podjetju Terme Olimia je FIJET Slovenija podelil Kristalni Triglav za vidne dosežke v slovenskem turizmu na včerajšnji večerni slovesnosti v okviru Dnevov slovenskega turizma, ki potekajo v Novi Gorici. Nagrado sta iz rok predsednika FIJET Slovenija Draga Bulca prevzela Peter Misja, župan Občine Podčetrtek in Florjan Vasle, direktor Term Olimia. Člani društva so letošnja nagrajenca izbrali zaradi njunega dolgoletnega dobrega sodelovanja v razvoju turizma, kraja in širšega območja.

V obrazložitvi nagrade Kristalni Triglav je zapisano, da sta nagrajenca najboljši odraz trditve, da v turizmu resnično uspejo samo tisti, ki med seboj dobro sodelujejo. V celovito ponudbo celotnega jugovzhodnega Kozjanskega in Obsotelja sta nesebično povezala prav vse turistične dejavnike, na do nedavnega na splošno, predvsem pa turistično, nerazvitega dela Slovenije.

Terme Olimia, ki so kot Atomske Toplice nastale že pred nastankom občine Podčetrtek,so kot eno zelo redkih turističnih podjetij v svojo turistično ponudbo vključevale vse turistične dejavnike v svoji okolici ter ves čas tvorno sodelovale z lokalnim turističnim društvom. Z ustanovitvijo Občine Podčetrtek se je sodelovanje samo še poglobilo. Poleg tega so se v zadnjem času povezali še širše z Deželo Celjsko, hkrati pa so tudi dober primer čezmejnega turističnega povezovanja.

Posledica tega vzornega sodelovanja je tudi zelo hiter in stabilen razvoj, pri čemer so skupaj znali izkoristiti vse možne vire razvojnih sredstev Evropske unije.Občina Podčetrtek je prav pri koriščenju evropskih razvojnih sredstev najbolj uspešna občina v naši državi. S slednjimi in lastnimi sredstvi so v termah uspeli zgradili najsodobnejše nastanitvene objekte, bazenske in zdraviliške zmogljivosti, športno dvorano ter jih uspešno vključili v celovito turistično ponudbo. S kolesarskimi stezami in pešpotmi so se povezali z okoliškimi kraji in vsemi turističnimi znamenitostmi, vse skupaj pa so popestrile še številne, že kar mednarodno odmevne prireditve. Ob vsem tem razvojnem zagonu niso pozabili niti na ureditev domačij in krajev ter njihove okolice.

Za vse omenjene dosežke je Občina Podčetrtek skupaj s Termami Olimia dobila številna ugledna domača in tuja priznanja.

Skulpturo Kristalni Triglav so izdelali v Steklarni Rogaška. Tehta približno 5 kilogramov, Triglav pa je vklesan vvlit blok kristalnega stekla, pri izdelavi so bili uporabljeni izjemno zahtevni in precizni postopki brušenja, piljenja, poliranja in peskanja stekla.

Na DST podeljena najvišja turistična priznanja

Prvi dan DST je v pred nedavnim prenovljeni Vili Vipolže v Goriških Brdih potekala slovesnost ob 20-letnici Slovenske turistične organizacije, na kateri so hkrati podelili najvišja priznanja v turizmu.

STO je podelila šesto priznanje slovenski destinaciji odličnosti EDEN, letos je to destinacija Brdaza produkt kulinarike in lokalne gastronomije.

STO je podelila tudi prve certifikate Zelene sheme slovenskega turizma »Slovenia green«. Zlato priznanje Slovenia green destination je prejela Ljubljana.

Ambasador slovenskega turizma 2015 je postal Stephen Fallon, soavtor nastajajočega Lonely Planeta o Sloveniji.

Priznanje Sejalec za najbolj kreativne in inovativne turistične proizvode je STO podelila projektu Garden Village Bled, ki je eno prvih celovito zaključenih trajnostnih letovišč. Med finalisti pa sta bila tudi Gozdni Selfness Lokalne turistične organizacije Laufar iz Cerknega in ekološko naravnano posestvo Trnulja na robu Ljubljanskega barja, ki je kot prvo v Sloveniji vključeno v mednarodno verigo hotelov Die Bio Hotels.

Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu in kongresnem turizmu je Turistično-gostinska zbornica Slovenije podelila dolgoletnemu direktorju ljubljanskega hotela Union Bogdanu Lipovšku, ki je secesijskemu hotelu povrnil nekdanji sijaj.

Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu in za aktivno sodelovanje pri zastopanju interesov obrtnikov in podjetnikov na področju gostinstva in turizma je dobil Drago Delalut, lastnik hotela Dalalut v Dobji vasi na Koroškem.

Priznanje Turistične zveze Slovenije za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije je prejel Franc Špegel iz Turistične zveze Velenje.

Kristalni Triglav 2015, priznanje Društva turističnih novinarjev FIJET Slovenija, je bil podeljen Občini Podčetrtek in Termam Olimia.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več