| Več
Na volilnem občnem zboru tudi o obeleževanju 50-letnice FIJET Slovenija prihodnje leto

5. november 2014

Po izteku štiriletnega mandata Izvršnega odbora in Upravnega odbora FIJET Slovenija so bili na včerajšnjem volilnem občnem zboru na Ljubljanskem gradu izvoljeni novi člani obeh organov društva. Razen sprejetih poročil o delu društva v iztekajočem se letu in finančnega poročila je bilo na zboru veliko časa namenjenega tudi programu aktivnosti v prihodnjem letu.

V Izvršni odbor za obdobje 2015 - 2018 so bili soglasno izvoljeni Drago Bulc, Sašo Dravinec, Cveta Potočnik, Maja Oven, Štefan Celec, Marjana Grčman in Janez Platiše. Ti člani Izvršnega odbora bodo na svojem prvem sestanku izvolili predsednika, podpredsednika in generalnega sekretarja društva, v njem pa so tako izkušeni dolgoletni člani društva, kot tudi novi in mlajši člani. V Nadzorni odbor so bili za prihodnje mandatno obdobje soglasno izvoljeni Franc Krajnc, Darja Zemljič in Franci Potočnik.

V pregled aktivnosti društva v iztekajočem se letu je sodil tudi ogled filma o podelitvi Zlatega jabolka Postojnski jami in o študijski turi za tuje novinarje po Vipavski dolini in Krasu, avtorjev Brigite Bavčar in Štefana Celca, v produkciji Zavoda Sončnica.

Kot eno izmed prvih aktivnosti v prihodnjem letu pa društvo načrtuje čimprejšnje srečanje z Zdravkom Počivalškom, novim gospodarskim ministrom, pristojnim tudi za turizem.

Med rganizacijsko in vsebinsko najbolj zahtevne dogodke v prihodnjem letu sodi delovna obeležitev 50-letnice FIJET Slovenija, to je mednarodna problemska okrogla miza o aktualnih razmerah v turističnem novinarstvu oziroma o pomenu spremljanja turističnega gospodarstva in turizma sploh v medijih.

Tudi v prihodnjem letu bo društvo za svoje člane organiziralo nekaj študijskih poti po Sloveniji, med drugim predvidoma po slovenski obali, njenem zaledju in po Gorenjski, med čezmejnimi pa med drugim študijsko turo po poteh Soške fronte na slovenski in italijanski strani.

FIJET Slovenija bo tudi v prihodnjem letu nadaljeval sodelovanje z nacionalnimi združenji turističnih novinarjev v drugih držav, še naprej pa bo aktivno tudi v Svetovnem združenju turističnih novinarjev in piscev FIJET. Vložil bo uradno kandidaturo za podelitev najvišjega priznanja svetovnega združenja za vidne dosežke v turizmu Zlato jabolko v letu 2016 Ljubljani - zeleni destinaciji. Društvo bo zagotovilo udeležbo vsaj dveh mlajših članov na Akademiji za mlade turistične novinarje, ki bo prihodnje leto februarja potekala v Tuniziji, tudi v Sloveniji pa bo skušalo izpeljati projekt o članom FIJET prijaznih hotelov, prevoznikov in drugih ponudnikov turističnih storitev.

Potem ko ima zaradi boljše medsebojne komunikacije članov in informiranja širše javnosti o dejavnostih društva FIJET Slovenija že nekaj let svojo internetno stran, načrtuje v prihodnjem letu prenovitev celostne podobe, prenovo internetne strani in večjo prisotnost na socialnih medijih.


Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več