| Več
Občni zbor: FIJSLOV z ambicioznim programom dela tudi v letu 2012

9. december 2011

Med Dnevi slovenskega turizma v Portorožu je včeraj potekal tudi redni letni Občni zbor FIJET Slovenija, tokrat že tretjič kot spremljevalna prireditev Strokovnega srečanja gostincev, ki ga organizira Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

V letošnjem letu je društvo izpeljalo vse načrtovane dogodke: Mednarodno srečanje novinarjev iz območja Alpe-Jadran, drugo Akademijo za mlade turistične novinarje v Portorožu, prvo Mednarodno trgatev turističnih novinarjev na Jeruzalemu, bilateralna srečanja s sorodnimi nacionalnimi združenji Hrvaške in Madžarske, Svetovnega FIJET Kongresa v Romuniji pa se je udeležilo 7 članov FIJET Slovenija. Razen tega je zaživela društvena internetna stran, po izboru društva pa je bil tudi podeljen Kristalni Triglav za turistično osebnost leta 2011.

Na Občnem zboru potrjen program aktivnosti društva za leto 2012 je pester: januarja bo društvo organiziralo drugo Mednarodno srečanje novinarjev iz območja Alpe-Jadran in v začetku junija tretjo Akademijo za mlade turistične novinarje v Mariboru. Načrtovani so tudi Strokovna regionalna konferenca z naslovom Kako turizem povezuje Evropo v Ljubljani, Fotografska delavnica za člane društva in bilateralna srečanja z nacionalnimi FIJET združenji, udeležba na Svetovnem kongresu FIJET 2012 in 2. Mednarodna trgatev turističnih novinarjev v Brdih.

Udeleženci Občnega zbora so podprli Draga Bulca, da prihodnje leto kandidira za predsednika Svetovnega združenja turističnih novinarjev in piscev FIJET, medtem ko bodo o predlogu, da bi FIJET Slovenija kandidiral za organizacijo svetovnega kongresa FIJET v letu 2014, še odločali.

Zaključek Občnega zbora je potekal pred kantino Kamin v bližini portoroškega Avditorija, ki jo v kratkem, prenovljeno, odpira kuharski mojster Andrej Fritz. Posebnost pogostitve je bila telečja obara pripravljena v vojaškem kotlu.

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več