| Več
Zlato pero družbi BTC in Maji Oven

Maja Oven, prejemnica nagrade Zlato pero, foto: J. Platiše

Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev (IABC) je razglasilo dobitnike nagrad Zlato pero za odličnost v komuniciranju. Med nagrajenci je tudi družba BTC in Maja Oven, ki je nagrado prejela v kategoriji korporativne družbene odgovornosti za projekt Kolesarska zgodba BTC - Program spodbujanja kolesarjenja v Sloveniji. Svečana podelitev nagrad bo 13. junija v Washingtonu v okviru Svetovnega kongresa IABC.

Maji Oven, odgovorni urednici BTC City Vodnika in direktorici Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v družbi BTC, ki je tudi članica društva Turistični novinarji Slovenije in njegovega Izvršnega odbora, čestitamo za nagrado Zlato pero.

Natečaj Zlato pero prepoznava najboljše komunikacijske prakse in vrednost, ki jo strokovni, strateški komunikacijski programi prispevajo k poslovni uspešnosti organizacij, njihovim znamkam in ugledu. Vsaka oddana prijava na natečaj je ocenjena po kriterijih odličnosti, ki jih določa Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev. Izmed več kot 5000 prijavljenih projektov iz 16 držav so bili letos nagrajeni kar trije projekti iz Slovenije.

Po tem, ko je družba BTC za projekt Kolesarska zgodba BTC - Program spodbujanja kolesarjenja v Sloveniji že prejela nacionalno nagrado Prizma 2016 za celovit komunikacijski program, ki jo podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS), je sedaj še prejemnica mednarodne nagrade Zlato pero. Po oceni strokovne komisije Mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev projekt izkazuje izjemno strokovnost, vse od zaznave izziva in priložnosti za komuniciranje, načrtovanja in izvedbe komunikacijskega programa ter merjenja učinkov komunikacij.

»Projekt predstavlja dobro prakso na področju korporativne družbene odgovornosti iz treh vidikov. V družbi BTC smo prevzeli aktivno vlogo pri spodbujanju kolesarjenja v Sloveniji, pri tem smo program zasnovali dolgoročno in se povezali s številnimi partnerji, hkrati pa so naša prizadevanja vsebinsko prepletena s poslovnim modelom družbe BTC. Za prejem nagrade je zaslužna ekipa sodelavcev v družbi BTC, zasluge za uspešno izvedbo celotnega programa spodbujanja kolesarjenja pa gredo še Kolesarskemu društvu Rog in vsem našim partnerjem, ki si prizadevajo za dvig kolesarske kulture v Sloveniji in tudi agenciji Pristop, ki je kot izkušena pomagala pripraviti prijavo,« izpostavlja Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v družbi BTC.

Začetki nagrajene kolesarske zgodbe segajo v leto 2014, ko je družba BTC prevzela aktivno vlogo v razvoju rekreativnega in profesionalnega kolesarjenja v Sloveniji. Vse svoje dotedanje kolesarske aktivnosti je povezala in nadgradila s celovito dvoletno strategijo spodbujanja kolesarjenja v Sloveniji 2014 - 2015. Uspešnost projekta dokazujejo cilji, vezani tako na spodbujanje kolesarjenja kot uspešnost komunikacij. Skozi izvedbo številnih kolesarskih aktivnosti in ob intenzivni komunikacijski podpori je tako projekt uspešno spodbudil kolesarjenje Slovencev ter približal kolesarstvo ženskam. (Vir: BTC)

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino... več

Družba BTC je z dolgoročno vizijo v nekdanjem ljubljanskem ruralnem mestnem območju zgradila mesto v mestu - BTC CITY, v katerem... več

Odkrivajte Evropo z nami! Spoznajte vznemirljive ulice in utrip velemest, doživite prostrane širjave, čarovnije narave in skrivnostne trdnjave... več